Ötven különféle hibát, köztük számos nulladik napi sérülékenységet javít a Windows 10-hez készült újabb szoftverfrissítés, amelyet már kiadott a Microsoft.

A szokásosnál is fontosabb, hogy a felhasználók telepítsék a Windows 10-hez újonnan elérhető frissítést, az ugyanis nem csak a Windows működését teszi stabilabbá, hanem hat nulladik napi (zero day) sérülékenységet is megszüntet. Ami még rosszabb hír: a biztonsági réseket a Microsoft szerint már a hackerek is ismerik.

A nulladik napi sérülékenység közül ötöt fontos, így azonnali javításra szoruló hibaként jegyez a Microsoft, egy pedig az ennél is magasabb, kritikus prioritást kapott. (A javítócsomagot persze nem kizárólag a most felfedezett hibák miatt célszerű telepíteni, hanem amúgy is.)

A Microsoft közlése szerint a szokásos hibafeltáró munka során több mint ötven egyéb problémát is beazonosítottak, amelyek ugyan nem számítanak égetően zavaró jelenségeknek, de ezeket is kiküszöbölték. A rendszer által felkínált csomag telepítésével pedig ezektől is mentesül a felhasználó.

A frissítéseket a Gépház, majd a Frissítés és biztonság menüpontba lépve lehet letölteni és telepíteni.

Ha nem sikerül a frissítés, kereshetsz minket elérhetőségeinken!

Simon PC Szerviz – Simon János
+36 70 723 7380
szerviz@simonpc.hu